Anasarca – Dying [Mighty Music/Target 2004]

anasarca.jpg (6172 bytes)

Man må sige at det koncept tyske Anasarca, denne gang har lagt for dagen med denne skive er lidt ekstremt. Men alt andet lige så passer det perfekt ind i døds metallens verden og ufatteligt at andre ikke har tænkt på det før. Tyskerne har lavet en koncept plade omkring døden og har fået teksterne fra diverse mennesker der ligger for døden. Især kræft ramte folk har sendt deres tanker omkring deres situation til bandet. Og jeg må blankt erkende at man kommer til at tænke lidt, når man læser teksterne.

Kan duoen så følge musikalsk op på de meget stærke tekster? Det må man sige ja til. Semi-teknisk death metal med hints fra den gode gamle europæiske trampe død og de tekniske finesser fra den amerikanske death metal. Bandet formår at kreere en utrolig dyster stemning og et lettere frustreret udtryk med de knusende kompositioner. Den frustrerende stemning er kanon da teksterne nemlig udtrykker utroligt meget frustration.

Monster growlet fra Mike passer som fod i hose ind i den musikaske og lyriske sammenhæng. De grindende guitarer leverer en del fede riffs, man kan ikke påstå at der ikke er fængende og smadrende guitarspil på skiven. Trommernes enkle og effektive mosen fremover marken er kanon. Der er en god vekslen imellem mid-tempo parterne og de vilde blastbeats og nådesløse stortrommer. Og den tunge bas er fed, når den engang imellem dukker op til overfladen.

Musikalsk er der ikke så meget nyt under solen, temmelig traditionel og brutal old school death med det bedste af alt godt varieret. Men sammenhængen i mellem musikken, atmosfæren på albummet og det tekstmæssig koncept gør skiven til noget specielt. Det her skal både høres og læses!

8½/10