Nuclear Assault – Alive Again [Steamhammer/Nordic Metal 2003]

Hvilken passende titel og hvilken nostalgisk følelse man får, når man sidder med den skive imellem hænderne. Bare det at høre John Connelly’s distinktive vokal i live sammenhæng, Evans fede trommespil og Connelly’s og Bramante’s guitar lege samt Lilker’s rumsteren med den 4-strengede økse.

Lever skiven så op til mine, måske lidt for høje forventninger? Ja for helvede det gør den da, det er sgu Nuclear Assault vi har med at gøre! Der bliver meget passende indledt med ’Rise From The Ashes’ og allerede bliver stilen lagt fast. Bandet er veloplagte og leverer en helvedes koncert, som man kun kan sparke sig selv i ærgrelse, over ikke at have overværet.

Connelly’s melodiske vokal ligger sig meget tæt op ad arbejdet på skiverne og det er fedt. Bassen har masser af plads, og det betyder at der alt for meget fedt basspil at lytte til. Trommernes bliver også lystigt masseret af Evans. Hans spil er ligefrem federe live end på skive, det virker mere organisk på scenen. Guitarerne leverer også hvad de skal. Riffene bliver blæst skarpt af sted og de syrede leads er ligeså syrede som de skal være.

Setlisten er også helt i orden og byder på det bedste som de 4 drenge har lavet. Så der er vel kun en ting tilbage at skrive: Kom så af sted, denne skive er sgu obligatorisk for alle metalfans, det her er ægte thrash med progressivt tilsnit! hold kæft hvor jeg håber at der kommer et nyt studie album. Derudover er der også en Cd-rom del med lidt interview og live guf!

VIII