Neuraxis – Truth Beoynd… [Morbid Records 2003]

Canadisk overbrutalt death metal med masser af facetter er hvad Neuraxis står for. Stilen er lagt an på den tekniske blastende death metal som et par bands, der ikke behøves at nævnes, har gjort Canada kendt for. Deroveni er der en del groove og så lidt melodi løb á la vore svenske venner i Göteborg.

Neuraxis virker bedst når der er fuld klap på drengen og der tonset derud af med alt for mange kilometer i timen. Brutaliteten og intensiteten er i top, og det er i det at oplevelsen skal findes. Selvfølgelig er det fedt med variationen i groovet og melodien. Umiddelbart synes jeg at skiftet imellem blast og groove virker bedst herpå skiven. Skiftet imellem overvoldsom brutalitet og melodi, virker ofte lidt klodset, men giver dog et velfortjent pusterum.

Drengerne har udmærket styr på deres instrumenter og især de 2 guitarister disker op med lidt lækkerier og et par udmærkede ideer. Vokalisten besidder et overgrimt vokal organ og det passer godt ind i bandets store helhed. Derudover så virker bandet meget tight og sammenspillet.

Lyden er som den oftest er når vi snakker highspeed teknisk death metal, lidt for poleret. Heldigvis virker lydbilledet af og til lidt rodet på grund af farten og detaljerne. Det tror jeg faktisk redder skiven fra at blive for steril.

Hvis man er til klasse death metal kan man roligt springe på "Truth Beyond…". Her er endnu et band der vil fremad og ingen nåde viser, hell yeah, og så er der sgu alt for mange fede detaljer på skiven!

VIII