The Monolith Deathcult – The Apotheosis [Cold Blood Industries 2003]

Endnu et nyt band fra Holland, det lille orange land må uden tvivl være arnested for de fleste nye brutale bands for tiden.

Umiddelbart gør det ikke så meget hvor musikken kommer fra, bare den sparker noget røv. Det kan man kun sige at The Monolith Deathcult’s gør. Kvartetten byder os på highspeed overbrutalt teknisk death metal af høj klasse. Alle med ørene på rette sted ville kunne høre at den umiddelbare inspirationskilde hedder Nile, og det tror jeg ikke at der er nogle der vil benægte.

Men bandet her, har sgu så mange ting de kan kalde deres egne, så de får skabt deres egen unikke stil. Guitar arbejdet er fænomenalt. Riffingen er meget hurtig og dyb og brutal. Ind over rytmerne kommer der mange syrede leads og det skaber fed adspredelse. Trommespillet er også noget for sig selv. Der er ikke mange momenter på albummet, hvor de 2 stortrommer får tæsk. Det samme gælder diverse bækkener, som også for nogle på ørene.

Vokal arbejdet er også fedt, 3 vokaler der hele tiden fletter sig ind og ud af hinanden, gør udspillet meget interessant.

Produktionen på albummet er også noget man kan måbe over. En ultra professionel lyd med masser af tyngde og perfekt understøttelse af alle elementer. Selvom om farten mange gange er hæsblæsende og detaljerne mange, så er det sjældent at det bliver rodet at lytte på.

Det er ikke til at tro at dette er et debut udspil. Alt lige fra spillet, til kompositionerne til produktionen er meget professionelt. Medlemmerne har da også erfaring fra prominente bands som Dead Head og Altar. Men dette er en death metal skive der skal ejes, det er sgu for vildt!

VIII