Kult Ov Azazel – Oculus Infernum [Arctic Music Group 2003]

Efter bandets glimrende debut "Triumph Of Fire" som udkom for et par år siden, har jeg sgu ventet spændt på at høre opfølgeren. Den er nu ankommet og endnu engang står den på harm black metal, både med masser af fart, brutalitet og stemning.

Det som først falder i ørene er de overbrutale trommer fra Goss "The Hammer". På debuten var han kun session medlem, men er siden kommet fast med i bandet. Han leverer den vildeste indsats. Der er kraft og vilje bag hans spil. Det er lynhurtigt præcist og temmelig varieret og overbrutalt.

Guitarerne leverer også brutale riffs i stride blodrøde strømme. Grundriffene er stadige meget thrashede og besidder en del ondskab og kulde. Bassens spil er også fedt og så er der levnet stor plads til bassen i lydbilledet, så man kan altid høre hvad de 4 strenge laver. Det er i dette tilfælde meget fedt.

Bandets 3foldige vokal angreb består endnu engang prøven og er med til at skabe uro i de hjem hvor skiven bliver spillet. Den ene vokal er mere ekstrem og ond end den anden og de går alle sammen godt i spænd. En større helhed bliver dannet ud fra de 3 vokaler og ondskabens cirkel bliver hel.

Ved første lyt virker "Oculus Infernum" meget som debut skiven. Men ved nærmere gennemlytning er det nye album mere varieret og byder lidt flere langsomme, stemningsfyldte og episke passager. Samtidig med at meget af materialet bliver leveret med en hæsblæsende fart. Der burde snart ikke herske tvivl om at dette er toppen af amerikansk black metal, eller black metal i det hele taget.

IX