Intestine Baalism – Banquet In The Dark [Blackend/Nordic Metal 2003]

Efter den enlige svale, debut skiven "An Anatomy Of The Beast" fra 1997, har der været meget stille omkring bandet. Dog har medlemmerne brugt tiden på at skrive og indspille den nye skive, som var klar til udgivelse i år 2000. Det ville guderne dog ikke, så her 3 år senere er en endeligt på gaden.

Hvor den på debut skiven stod på rendyrket brutalitet i form af en gang udmærket gang US inspireret death metal. Så er det hele blevet lidt mere nuanceret. Basen ligger stadig i den tung amerikanske death metal, men til min store fortrydelse, så er japanerne begyndt at krydre musikken med lidt tekniske indslag.

Breaksene som bandet er begyndt at finpudse er fede nok, det er bare det andet element. Drengene er nemlig begyndt at inkorporere melodiske elementer fra Göteborg i deres musik. Det er som om at de melodiske stykker tager fokussen for meget væk fra brutaliteten og stopper det momentum bandet opbygger. Dertil skal skrives at de melodiske stykker ikke er lige originale, der er sgu både danskere og svenskere som bliver bestjålet.

Når alt det negative er skrevet, så skal det sgu frem at skiven i sin helhed er ganske fed. Og så er det sgu fedt at høre fra bandet igen. Musikerne er blevet bedre til at styre deres instrumenter og vokalen er blevet mere varieret. Så lidt mindre melodi pjat på den næste skive, så er den hårde skive sgu hjemme.

VI