Horrid – Evil’s Birth 1989-2002 [More Hate Productions 2003]

Så har italienske Horrid samlet lidt på deres fortid og har udgivet denne skive som indeholder mini albummet "Blasphemic Creatures" fra 1998, demoet "You Are Mine" fra 1994 og nogle livespor fra en koncert i Torino i 1996.

Det er numrene fra "Blasphemic Creatures" som starter skiven og hvilken start det er… 4 hårdtpumpede death metal tracks som giver den svenske death metal scene anno start halvfemserne baghjul. Møgtung guitar, tordnende bas og hamrende stortrommer og monstervokal. Udspillet er selvfølgeligt indspillet i Sunlight studiet og det kan sgu høres, her er dømt klasse død i liga med tidligt Dismember, kanon.

Herefter kommer demoet og det byder også på noget udmærket død. Igen er inspirationen tydelig svensk, men jeg synes også at der er lidt mørkere ting inde over materialet. Udmærkede numre der ikke er hundrede procent holdbare og helstøbte, men de viser et band på den rette vej.

Til sidst har vi live optagelsen og den er sgu ikke noget at skrive hjem om. Selvfølgelig er det sjovt at høre bandet live. Men 3 af de 4 live numre er ikke udgivet før og det sidste kender jeg ikke. Det ville have været federe hvis bandet havde præsenteret noget materiale som folk kendte. Lyden er også lidt tynd og kedelig. Men indspilningen viser et tight og tændt live band, der trykker den af og den giver også en lysten til at se bandet live!

"Evil’s Birth" er en helt i orden skive der viser et godt band fra den spæde start til et mere voksent, professionelt og hamrende brutalt udtryk. Denne skive er sgu værd at investere, da intet af materialet herpå er lige til at få fat i, og så rykker italienernes svenske death metal også hårdt!

VIII