Emperor – Scattered AshesA Decade Of Emperial Wrath [Candlelight/Nordic Metal 2003]

Nu hvor kejseren er død, skal citronen selvfølgelig presses for de sidste dråber, vi kan jo ikke lade noget gå til spilde, i vores ellers proklamerede overflodssamfund. Så derfor denne dobbelte opsamlings skive med højdepunkter fra Emperor’s karriere.

På disc 1 bliver der budt på en lang række klassikere fra drengens officielle albums, der er guf lige fra "Wrath Of The Tyrant" op til "Prometheus". Der er ikke rigtigt noget at komme efter der, udover at jeg synes det er lidt mærkeligt at ’Thus Spake The Nightspirit’ bliver præsenteret live, istedet for i studieversionen.

Disc 2 er en samling over de mere obskure numre som Emperor igennem tiden har lavet. Altså alle covernumrene samt numre fra Thorns Vs. Emperor skiven. Derudover så har Ulver haft fat i nummeret ’Sworn’ fra "IX Equilibrium" og remixet det til næsten ukendelighed.

Der kan ikke siges meget til denne skive, udover at de seriøse Emperor fans har sgu nok materialet som bliver præsenteret herpå. Men alle andre kan nok finde et sjovt nummer eller 2 herpå. En meget seriøs, men også på en eller anden måde en temmelig overflødig kompilation, men den skal nok blive solgt…

VII