Dissection – Live Legacy [Nuclear Blast/VME 2003]

Så er Dissection’s live indspilning fra Wacken 1997 udkommet på skive. Rygterne har svirret længe og her op til udgivelsen af et nyt Dissection album, har Nuclear Blast valgt det rette tidspunkt at genoplive ånden og medie-hypen omkring det svenske band.

Der bliver budt på en god blanding af numre fra "The Somberlain" og "Storm Of The Light’s Bane", men hvor er numrene fra bandets fedeste udgivelse "Into Infinite Obscurity"? Man kan desværre ikke få alt. Lyden er okay og stemningerne som bandet kreerer kommer godt igennem til stuen, især trommeslager Kellgren virker oplagt på at smadre alt.

Det her er ikke en skive man kan skrive mange ord om, men det burde heller ikke være nødvendigt. Enten så kan man lide svenskernes stemningsmættede death metal eller så kan man ikke. Personligt foretrækker jeg "Night’s Blood" live LP’en, da jeg hælder mere til det ældre materiale fra Dissection, men det er bare min personlige smag. Okay live skive som burde høre hjemme i alle Dissection fans pladesamlinger.

VII