Defecation – Intention Surpassed [Nuclear Blast/VME 2003]

Nogle ting skulle være blevet i graven og en af de ting er Defecation. Mick og Mitch Harris skabte en furore med deres banebrydende debut "Purity Dilution". Nu er Mitch Harris blevet overtalt til at lave en opfølger godt 11 år efter at debuten blev udgivet.

Stilen er mærkeligt nok grindcore. Og alt som hører sig til stilen er at finde på albummet. Grindende guitarer, pumpede bas tordnende stortrommer og sygelige vokal. Nå skal der så siges at Mitch selv har indspillet alle tingene og han er som bekendt guitarist. Guitar arbejdet er da også det klart fedest på denne skive, hvis den skal købes skal det være på grund af netop det.

Vokalerne er langt ude og meget ekstreme og smurt ind i effekter, ikke altid lige så fede som de er ekstreme. Trommearbejdet er også lidt uinspirerende og så er tromme lyden helt elendig.

Produktionen er meget fed mørk og kraftfuld og understøtter især guitaren godt.

Hvis der have været tilknyttet en trommeslager og en vokalist eller bare hvis effekterne havde været sløjfet fra vokalen. Så ville det have været et kanon album. Guitar arbejdet er helt suverænt og det alene sammen med kompositionerne er godt. Men med distraktionen fra de halvdårlige trommer og vokal effekterne er for meget, til at dette bliver godt.

IV