Death Of Millions – Statistics And tragedy [Blackend/Nordic Metal 2003]

Så er der satme brutalt amerikaner død på spillen, eksponenten er texanske Death Of Million, som nok skal rykke nogle med sig i graven med dette skingrende sindssyge udspil.

Den står på hurtigt og ondt death metal af ultra brutal skuffe. Guitarspillet er hårdtpumpet og grundriffene skærer sig igennem krop og sjæl. Godt krydret med syge og syrede leads og langt ude effekter, et godt eksempel herpå er ’Shadow Walker’.

Trommerne er fulde af fart, der bliver slået ufatteligt hårdt til den sølle lilletromme utroligt mange gange i minuttet, samtidigt med at stortrommerne tordner og bækkenerne får hvad de skal have af slag. Growlet er mørkt og fuld af galde og veksler imellem det meget normale men ekstra onde growl og en mere skrigende black metal ting, som illustreret i ’Moon Saturn Square’.

Lyden er som den skal være på sådanne udspil, lidt grum og garageagtig. Små rodet og hamrende brutal, produktionen sidder lige i øret. På samme tid med at lyden er lidt små kaotisk, kommer alle instrumenter og vokal klart igennem og alle detaljer leveret af guitar, bas og trommer bliver fanget.

Det her er rendyrket brutalitet fra den amerikanske undergrund, det er satme noget der rykker. I en tid hvor metallen bliver mere og mere strømlinet og kommercialiseret er det sgu rart med sådant et udspil, der sparker konkurrenterne hårdt i bollerne, det her en obligatorisk skive for alle death metal fans.

VIII