Cryptopsy – None So Live [Century Media/Nordic Metal 2003]

Det længe ventede live album fra de canadiske gore/grind guder er nu kommet og det kan vel kun være godt. Først bliver man holdt på pinebænken med en unødvendig lang intro, hvor man finder ud af at fansene venter på Cryptopsy.

Men så snart den er overstået og ’Crown Of Horns’ fra "None So Vile" brager i gang, ved man hvad det handler om. Fart, brutalitet, skånselsløshed, altså Cryptopsy.

Normalt beundrer man bandet overdrevne brug af fart og teknik på deres studie skiver. Men når så de går på scenen og leverer samme intense fart, hvis ikke lidt mere. Samt samme høje tekniske klasse, så må man sgu tage hatten af.

Alle i bandet arbejder røven ud af bukserne for at leverer varen for publikum og folk hjemme i stuerne, der er satme tryk på. Også den nye vokalist Martin Lacroix leverer en fin indsats og ligger sig vokalmæssigt et sted imellem Lord Worm og Mike DiSalvo. Han klarer i hvert fald begges materiale glimrende.

Lyden er glimrende på skiven og de mange tekniske detaljer kommer fint igennem, selv om farten er høj og kaoset lurer om hjørnet. Set listen er også fed, selvfølgelig mangler der altid en personlig favorit eller 2, men det er sgu ene af fede numre de har valgt.

Hvis man vil købe en death metal live skive i år, så må valget sgu falde på denne. Det er høj klasse fra den ene ende til den anden!

VIII