Bathory – Nordland II [Black Mark/Nordic Metal 2003]

Efter at have blevet noget overrasket over den høje klasse sidste års "Nordland I" bød på. Har alle med spænding ventet på opfølgeren "Nordland II".

Den er nu klar og byder forventeligt også på stemningsmættet viking metal i bedste Bathory ånd. Stilen fra det første album i Nordland sagaen bliver fortsat og hymnerne til vikingerne, deres land og tid er atter i højsædet.

Som oftest bliver der gjort brug af den effektive stemningsfulde vikinge metal, som på bedste manér bliver krydret med storslåede kor, samples og diverse folkemusiske indslag. Stemningen er sgu gennemført og meget slagkraftigt. Melankolien oser ud af højtalerne og ofte føler man sig hensat til svundne tider. Især når man samtidig med musikkens udfoldelse følger med i teksternes gang.

Nu hvor Quorthon igen har vist at han stadig mestrer det at lave kvalitets vikinge metal, så må vi bare håbe at han fortsætter med det. "Nordland I og II" byder på vikinge metal af høj klasse fra manden, som startede det i sin tid. Disse to skiver er sgu obligatoriske ved siden af "Blood Fire Death", "Hammerheart" og "Twillight Of The Gods".

VIII