Autopsy Torment – Tormentorium [Painkiller Records 2003]

Så er der svensk metal på drengen. Dette band skulle have rodet rundt i undergrunden i nogle år og er først nu klar med deres debut fuldlængde. Bandet byder på råt og upoleret death metal med en fandenivoldsk punk/rock attitude. Altså ingen dikkedarer, rå brutalitet hele vejen igennem.

Guitaren leverer enkle men meget hårdtslående riffs. Tunge og beskidte og meget larmede, den skærer sig igennem alt. Trommerne kører lidt små monotomt og ikke så tight i baggrunden og ligger en perfekt base til musikken. Igen meget enkelt men helvedes effektivt. Vokalen bliver leveret af Devil Lee Rot, kendt fra Pagan Rites, og han leverer ond i vokal i spandevis.

Denne slags musik ville have skabt kæmpesensation for 20 år siden. Nu er den bare en forfriskende oase for fans af old school beskidt death metal. Den ærlige og ligefremme måde som Autopsy Torment griber tingene an på, og den energi de leverer deres musik med siger alt. Det er sgu det de lever for. Fængende riffs som i ’Kill Till I Die!’ eller hymnen ’Death By Metal’ bygget over en gammel folkesang. Det virker, cathcy musik og en tekst man kan skråle med på efter et lyt eller 2, hvorfor gøre det svært, dette er en perle i tidens tekniske high speed inferno!

VIII