Aeternus – A Darker Monument [Nocturnal Art/Nordic Metal 2003]

Den mere brutale og vilde stil som norske Aeternus lagde os for øre, med den seneste skive "Ascension Of Terror" bliver fortsat med en del tilføjelser. Blandet andet er denne skive mere varieret i tempo, end forgængeren. Allerede det gør at vi har en stærkere skive.

Hvor den før stod på vilde blastbeats og kaotiske guitarpassager langt hen ad vejen. Er skiftene imellem blastbeats og dommedags indgydende tempi rigtigt gode, med hovedvægt på det sidste. De tunge stemninger som Aeternus formår at opbygge er alt for fede.

Kompositionerne er som altid fedt varieret og vi bliver sgu budt en del ting i løbet af de 45 minutter som skiven varer. Basen ligger i den tunge death metal, men både kaos, black og thrash er inde over. Dog er længden et mindre problem da bandet har tendens til at trække numrene lidt for længe. Det er godt nok at have fundet et fedt riff, men der er sgu ingen grund til at gentage det alt for mange gange.

Vokalen er som altid fed og grim og varierer fra growlet til nogle mere eksperimenterende ting, som ikke altid falder lige heldigt ud. Vokalen ligger i et godt leje til forhold til musikken og det bringer os til produktionen. Skiven er indspillet i Grieghallen med Pytten ved roret og dette er endnu en af hans fede produktioner. Organisk, mørk og meget brutal. Alle instrumenterne er levnet godt med plads, så der er aldrig problemer med at høre hvad de enkle instrumenter laver.

Endnu en stærk skive i rækken fra Ares og kompagni. Kompositionsmæssigt den stærkeste hidtil, dette tiltaler sgu folk med smag for tungt og grimt death metal.

VIII