1349 – Liberation [Candlelight/Nordic Metal 2003]

Rygterne om et nyt godt norsk black metal band har flydt i lang tid. Men det var først da Frost fra Satyricon kom med i bandet at tingene kom rigtigt i gang. Og nu er kvintetten så klar med deres første fuld længde album "Liberation".

Stilen er hæmningsløst black metal, en god blanding af den gode gamle og skumle skole og så den nyere high speed kaotiske ting som Satyricon og Dødheimsgard har været foregangsmænd for. Virker den blanding så ja, det må man sige. Det endelige resultat er en meget høj eksplosiv cocktail af de 2 stilarter. Grimme riffs og fede guitarriffs, en dundrende bas alt alt for vildt trommespil af Frost. Deroveni en monster præstation af vokalist Ravn.

Skiven besidder den kulde, galskab og kaos der alt musik godt og så har musikerne godt styr på deres instrumenter. Især trommespillet er med til at løfte skiven op til svimlende højder. Guitarernes harske og aggressive arbejde er også federe end normalt, og giver meget til stemningen. Den klare men meget kaotiske lyd er også fed og passer perfekt til musikken og de fremmanede stemninger. Godt at høre at der stadig kommer nye fede black metal bands!

VIII