Thunderstone – The Burning [Nuclear Blast/VME 2004]

thunderstone.jpg (18994 bytes)

Så er finske Thunderstone klar med opfølgeren til deres selvtitlede debut skive. Den var ikke så spændende som man kunne have håbet, men forhåbentligt er der sket noget i løbet af de sidste par år.

Bandet er i hvert fald blevet bedre sammenspillet og de har fået mere styr på sangskrivningen. Nu er numrene fede stort set hele vejen igennem og ikke kun i momenter. Bandet har stadig væk storslåede power metal momenter og lidt neoklassisk guitarlir. Der er også blevet inkorporeret mere klassisk euro heavy metal med en god dosis rock i musikken. Det fungerer faktisk rigtigt godt, især nummeret ’Spire’ er fedt. Derudover er bandet meget gode til at få flettet fede melodier ind i deres numre.

Når bandet smasker derudaf med fuld knald på guitarerne, tordnende stortrommer og vokal på toppen. Så er musikken rigtigt fed. Dog bliver det lige en kende for blødt og uoriginalt, når musikken bliver lidt blødere, selvom det stadig er godt. Der er også kommet mere styr på vokalen, den er nu fed og interessant hele vejen igennem og man bliver ikke træt af at høre på den.

Bandet har udviklet sig meget positivt siden deres debut skive. De har faktisk leveret et ganske habilt power metal album, med en god lyd. Den skal nok skabe dem en niche på scenen. Dog er bandet stadig meget uoriginalt, dog uden at de bliver dårlige. Skiven er helt sikkert værd at tjekke ud for fans af genren.

7½/10