Nile – In The Beginning [Karmageddon/Target 2004]

nile.jpg (7042 bytes)

Oh, du glade genudgivelses tid. Denne her skive, som en kompilation af de 2 mini albums "Festivals Of Atonement" fra 1995 og "Ramses Bringer Of War" fra 1997, blev udgivet for første gang af Hammerheart Records i 2000. Den er nu endnu engang blevet smidt på gaden. Denne gang af Karmageddon Media.

Alt det ovenstående gør dog ikke materialet på skiven dårligere. Materialet på "Festivals Of Atonement" er tungere end det Nile vi kender i dag. Tung og atmosfærisk death metal, med alle elementerne som har gjort bandet kendt. Materialet derpå er faktisk rigtigt fedt og er noget af bandets fedeste. Selvom Nile med tiden er blevet bedre sangskrivere og musikere.

"Ramses Bringer Of War" er stilen, som bandet kørte igennem med på gennembrudskiven "Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka". Der bliver budt på de 3 numre ’The Howling Of The Jinn’, ’Ramses Bringer Of War’ og ’Die Rache Krieg Lied der Assyriche’. Som senere blev genindspillet og udgivet på bandets debut skive. Numrene her er lidt mere rå, da det er en demo, der er smidt på CD og udgivet officielt. Men det er fedt og sparker røv. 2 tekniske og hurtige death metal skæringer, i allerbedste Nile stil og 2 af de rigtigt fede numre. Samt den atmosfæriske ambient ting ’Die Rache Krieg Lied der Assyriche’.

De fleste Nile fans har nok erhvervet denne skive, men hvis det ikke er tilfældet. Så er det bare med at komme af sted, for det er nogle fede ting der bliver leveret herpå.

8/10