Mystic Circle – Open The Gates Of Hell [Massacre/VME 2003]

mysticcircle.jpg (19081 bytes)

Endnu engang er tyske Mystic Circle klar til at slå til. De må også være sultne efter revanche efter den, efter min mening, meget skuffende forrige skive "Damien".

Der er da også andre boller på suppen, på denne skive. Ballet bliver sparket i gang af det brutale death/thrash nummer ’Morbid Signs Of Destruction’, som er en voldsom satan. Den stil bliver holdt meget godt igennem albummet. Dog spiller der også black metal influenser ind her og der, men det gør ikke så meget.

Dog får bandet en hjerneblødning med numrene ’Wings Of Death’ og ’Ghost’. Det førstnævnte byder på et King Diamond-like storslået nummer, med kvindevokal, grim raspende vokal og grandiost keyboard. Det andet er et mere eller mindre darkwave mellemstykke med hviskende latter. Det falder lidt uden for resten af skiven og numrene er sgu heller ikke så fede.

Det er det fedeste materiale jeg har hørt fra tyskerne i et stykke tid. Lyden er kraftfuld og meget pæn. Musikken smadrer godt, når de holder sig i det brutale spor. Det atmosfæriske pis de prøver at fyre af, falder godt og grundigt til jorden. Men alt i alt en meget fed skive, hvor et par numre af gangen falder positivt ud og fordrer headbanging. Derudover leverer guitarist Epharezz også en del fede thrashede riffs, han er sgu en fee øksesvinger.

5½/10