Jerkstore – Blood On Canvas [Angry Earthling/VME 2004]

boc_cover.gif (26434 bytes)

Tunge groovende guitarer der hiver og flår i lytterens nakke. En pumpende bas der griber fat i sækken og leverer det ene nådesløse stød efter det andet. Trommerne leverer tæskende perkussion og hårde rytmestrukturer. Oven i det en efterhånden meget eksperimenterende vokal.

Hvis vi skal starte med vokalen, så er det sgu ikke alle vokaltyperne der fungerer lige godt. Nogle gange bliver det lidt for belastende at høre Keld eksperimentere. Det lyder sgu bedst når manden er aggressiv og bidsk.

Guitararbejdet på skiven er meget fedt. Oftest tungt og aggressivt, lige i fjæset på lytteren. Til andre tider mere stemningsfuldt og atmosfærisk. Og så bliver man slået helt væk af det akustiske nummer ’Time Crawls’. På det nummer fungerer den rolige og følsomme vokal faktisk godt, som det eneste sted på skiven.

Der kan ikke udsættes noget på trommernes og bassens arbejde. Det samme kan siges om lyden, den er faktisk lidt bedre end udmærket. Der godt med plads til instrumenterne og de kommer godt igennem. Dog virker den på visse steder lidt forceret og anspændt.

Det er en ganske fed skive som Jerkstore her har fået smidt sammen. Den placerer sig et sted imellem moderne  aggressivt metal og hård rock, uden at ramme nogle af punkterne hundrede procent. Der er visse dele af skiven der er for moderne til min smag, men derfor behøves det ikke at være dårlige. Der er en god variation imellem atmosfære og aggression. Dog kunne jeg godt være uden nogle af vokalistens vokaltyper, det bliver lidt belastende engang imellem. Men en god skive er det.

7½/10