Fireball Ministry – The Second Great Awakening [Nuclear Blast/VME 2003]

fireballministry.jpg (19944 bytes)

Amerikanske Fireball Ministry leverer rock med store boller, selvom halvdelen af bandet er kvinder. Stilen kan associeres både med biker- og stoner rock, da tonerne er tunge og vokalen minder lidt om en hvis hr. Ozzy Osbourne.

Kompositionerne er fængende, masser af powerchords der griber fat i nakken og får foden til at vippe. Gode rytmestrukturer med en del fede breaks. Der er godt med afveksling på albummet, trommeslageren er meget talentfuld og bruger sine evner fuldt ud. Den tunge bas pumper bag den fede guitar og dukker af og til op til overfladen og brillerer.

Vokalen er fed, stor og kraftfuld til tider med de samme artikulationer, som har gjort at vi alle elsker Ozzy. Dog har vokalisten her, Rev. James A. Rota, II noget mere talent. Han bidrager rigtigt meget til musikken.

Produktionen af skiven er også kanon, en fed lyd der pumper musikken ud igennem højtalerne. Den passer perfekt til Fireball Ministry’s hårdtpumpede rock.

Det er en kanon fed rock skive som amerikanerne her har leveret. Bandet skal nok gå hen og blive stort en dag. Der mangler ikke ret meget på skiven, før den ville være komplet fuldendt, det er meget tæt på. Dog kunne jeg godt ønske mig noget mere Hammond, som i skæringen ’Maidens Of Venus’, det lyder kanon og passer fedt til bandets stil. Det her en skive som skal udkomme på vinyl, den lyd vil klæde musikken alt for godt. Og fik jeg nævnt at det er lang tid siden, at 46,27 minutter er gået så hurtigt.

9/10