Anthenora – The Last Command [Locomotive/Target 2004]

anthenora.jpg (14516 bytes)

Her er en flok italienere der har fundet deres kald i heavy metal, eller nærmere NWOBHM. De kaster melodiske riffs af sted sammen med fede leads og bankede stortrommer.

Kompositionerne skriger langt væk af de klassiske 80’er helte, det er især Judas Priest, Dio og i visse tilfælde Iron Maiden, der giver genlyd her på skiven. Det er i dette tilfælde ikke dårligt, da Anthernora formår at sætte deres eget præg på musikken. Der er fuld smæk på bandets musik, der er sjældent tid til at holde hovedet i ro. Derudover rykker musikken også godt og der er mange fængende elementer.

Vokalen er god og rå, måske ikke verdens mest talentfulde vokalist, men han leverer et godt stykke arbejde. Og vokalen passer faktisk godt til det rå kant som musikken besidder. Skiven er mixet ganske godt og lyden er okay, uden at være prangende.

Det er en meget fed skive som Anthenora har fået skruet sammen. Man må sige at Locomotive Music har et godt øre for nye bands. Her bliver budt på klassisk heavy metal/NWOBHM. Her er guitarløb, fede riffs og rå vokal, ja der er det der skal være og ikke mere. Det er sgu en mere end hæderlig debut drengene har fået smidt sammen.

7/10