Aeternus – Shadows Of Old [Karmageddon/Target 2003]

aeternusshadows.jpg (16412 bytes)

Her har vi norske Aeternus’ 1999 album "Shadows Of Old" genudgivet, med 4 bonus skæringer. De skæringer stammer fra bandets kompilations skive "Burning The Shroud", som udkom i år 2000.

Albummet "Shadows Of Old" kendertegner Aeternus stilskifte fra den meget atmosfæriske black/dark metal, som de leverede på deres tidlige materiale. Til en mere death metal orienteret stil. Skiven her ligger og veksler på vippen imellem dark metal og death metal. Det er både dens force og ulempe.

Skiven er meget atmosfærisk og fængende. Dog bliver nogle af numrene lidt for lange og kedelige. Der er ikke så meget gang i materialet, numrene bliver stille og roligt bygget op med tunge passager. Der engang imellem eksploderer og bliver rigtigt fedt.

Som altid så er guitarspillet fedt og fængende, til tider også lidt smadrende. Vokalen fa Ares er også fed, et dybt og frustreret growl. Skiven er indspillet i Grieghallen, så en fyldig og luftig lyd er hvad vi bliver budt på.

Bonus numrene er ’Burning The Shroud’, som vel er det første rigtigt fede death metal nummer som bandet skrev. Det er hurtigt, lettere kaotisk og smadrende. Så har vi ’Midnatt Storm’ som er meget fed, storslået og atmosfærisk. Samt en meget fed nyindspilning (1999) af nummeret ’Raven And Blood’ fra minialbummet "Dark Sorcery" og demo nummeret ’Fire And Wind’.

Skiven her er kun interessant hvis man ikke har original versionen af "Shadows Of Old" og "Burning The Shroud", for man får ikke noget der ikke er på de 2 skiver. Om de er udsolgte ved jeg ikke, men Aeternus er sgu altid værd at bruge lidt på, selvom det ikke er bandets mest interessante materiale der er her på skiven, så er det stadig godt.

7/10