Tsjuder - Desert Northern Hell [Season Of Mist/VME 2004]


De første udgivelser fra norske Tsjuder sagde mig ikke det store, derfor var det heller ikke med store forventninger, at jeg smed denne skive i afspilleren.

Der bliver lagt smadrende ud i vanlig kaotisk black metal stil. Kolde og mørke riffs efterlader isninger i alle knogler og led. Trommerne tæsker derudaf og præsenterer blastbeat efter blastbeat. Dog med en pæn variation, både i de individuelle numre, men så sandelig også over hele skiven. Det er en flok velskrevne numre som Tsjuder præsenterer på "Desert Nothern Hell", der er ikke plads til at kede sig. Under den upolerede grimme black metal lyd og isende og lynhurtige riffs, ligger der masser af fede breaks og gode hooks. Variationen i fart, både hvad angår rytmer og riffs, er også på toppen og efterlader et godt indtryk.

Dog er det ikke det mest opfindsomme musik som Tsjuder leverer, de gør hvad de gør rigtigt godt. Og skiven her er også mange lyt værd. Men mange af de gode gamle bands skinner klart igennem lyden og oftest sidder man og tanker, at den passage stammer derfra, og den fra et andet nummer.

Dog er "Desert Northern Hell" klart anbefalelsesværdig, en god og solid black metal skive, der viser mange gode sider af genren. Derudover er covernummeret af Bathory's 'Sacrifice' også i orden. Min ultimative favorit på skiven er det sidste nummer 'Morbid Lust', som er en 11 minutters lang sag, hvori at bandet viser deres kunnen og flair for at lave gode, lange og episke numre, dem vil jeg gerne høre nogle flere af!

7/10