Impious - hellucinate [Metal Blade/Target 2004]


Impious' tidligere udspil har ikke rigtigt rykket i min verden, de har sgu virket lidt halvkedelige og gumpetunge. De svenske thrash/death maniacs er nu klar med en ny skive, på et nyt label. Og umiddelbart er der kommet lidt mere tryk på kogeren.

Bandet byder på smadder thrashet death metal, der er god fart på tønderne, selvom spillet generelt ikke er så satans interessant, men der bliver da klappet til skindene. Guitarspillet er tungt og smadrende. Guitaristerne er blevet bidt hårdt af thrash klapperslangen i deres unge dage. Der er i hvert fald masser af thrashede riffs med bid i. Dog er det dog sjældent at man kammer over af bare glæde, der er ikke meget nyt under solen.

Kompositionerne er ikke de mest interessante, de virker og slår hårdt. Men virker til tider lidt uopfindsomme og halvkedelige. Det er også som om at den energi som bandet ligger for dagen, drukner lidt i den unuancerede og halvmudrede lyd. Det er lidt af en skam.

Et lille lyt til skiven i ny og næ er ganske i orden. Dog skal der noget mere til at bringe mit pis i kog. Der er for meget ligegyldigt smadder og for meget mudder inde over numrene. Der er masser af bands der leverer meget federe metal end dette. Men for en gang smadrende death/thrash så går albummet an. Et eller andet sted henne er det også den noget utraditionelle afslutter på albummet 'Suicide Park'. Hvor bandet leverer et meget mørk, doomet nummer, der er gennemsyret af elektroniske effekter, som viser bandet fra den bedste side.

5/10