Das Ich - Lava [Massacre/VME 2004]


Det er længe imellem at der dukker en skive op som jeg har svært ved at finde et eller andet positivt ved. Das Ich har mange år på bagen, men jeg tror alligevel ikke at jeg har stiftet meget bekendtskab med dem igennem årene.

De byder på elektroniske smadder elementer og en træls mørk spoken word vokal. Musikken er meget af tiden bygget op omkring keyboards og samplere. Forskellige bombastiske elementer afløser hinanden og prøver at bringe stemningen op på kogepunktet. Der foregår altid en masse forskellige ting i Das Ich's univers, og det er vel forskelligt hvordan vi afkoder musikken. Dog finder jeg ikke meget glæde ved musikken, den virker kaotisk, uden struktur og belastende.

Ikke engang kompositionerne kan jeg finde meget positivt ved. Der er enkelte gode hooks der griber fat i en. Men de bliver hurtigt vendt på hovedet af en eller mærkelig effekt. Vokalen er nok også med til at skræmme mig væk, den er sgu speciel.

Hvis bandet kunne holde den mørke og dystre stemning fra nummeret 'Meine Wiege' hele vejen igennem albummet, kunne det måske have været en lytteværdig skive. Lige nu undrer jeg mig bare over hvad et band som Das Ich laver på Massacre Records og i min CD afspiller. Skiven er sikkert ganske udmærket for folk som kan lide denne elektroniske stil, mig tænder det ikke. Derudover kan det siges at der også er udgivet en skive, med de samme kompositioner som på denne, bare i dansevenlige udgaver, den hedder "Lava: asche", hvis der skulle være nogle interesserede.

-