Acheron - Decade Infernus 1988-1998 [Black Lotus/VME 2004]


Et dobbelt album fyldt med alle Acheron's svinske skæringer fra starten og til 1998, det kan sgu da ikke være sandt? Men jo, efter at bandet signede med græske Black Lotus Records, er de blevet enige om at bandets gamle skiver, er for svære at få fat i, og har derfor stablet denne skive på benene. Udmærket initiativ, da flere mennesker burde få øjnene op for bandet.

Det er et sandt overflødighedshorn af numre der er at finde på skiven. Det er ikke mange tracks der er blevet udeladt. Dog er et par af de mere hårdtslående numre ikke at finde herpå, så der er stadig masser af grunde til at finde originalerne. Eller vinyludgivelserne, Acheron lyder sgu bedst på vinyl.

Stilen er tungt og atmosfærisk death metal, leveret i et stille og roligt tempo. Grind og blast bliver overladt til de andre. Her skal den sataniske filosofi ud til folket og det kommer den igennem suverænt fede guitar riffs, hårdtslående trommespil. Buldrende bas og et suverænt growl fra mainman vincent Crowley. I de perioder af banders karriere hvor der har været tilknyttet en keyboard spiller er også gode. Keyboardet giver en ekstra dosis mytisk til bandets i forvejen mørke og mystiske atmosfære. Jeg er selv størst tilhænger af skiverne hvorpå Peter H. Gilmore styrede tangenter og så "Anti-God - Anti-Christ" skiven.

Lyden på denne opsamling er blevet re-mastered og det har resulteret i en lidt mere kraftfuld og ren lyd, end de fleste af originalerne. Uden at det dog går udover den mørke atmosfære.

Der er vel ikke så meget at sige, death metal hoveder med nogle år å bagen, har sandsynligvis de fleste af Acheron skiverne i samlingen. Så i unge knøse, kom ud af hullerne og få denne skive hjem i samlingen, dette er historie!

9/10