Thanatos - Undead. Unholy. Divine. [Black Lotus/VME 2004]


Hollændernes første fuldlængde skive, siden at de blev gendannede I 1999, er hvad jeg sidder med her. Der bliver budt op til stemningsmættet death/thrash fest, med masser af hårdtslående og brutale death metal elementer og ligeså mange thrashende elementer.

Guitarspillet er det der først bider lytteren i ørene. Brutale tunge thrashede death metal riffs flænser luften. Skrigende leads efterlader ingen ofre tilbage, det hele er meget hårdtslående. Men stadig meget atmosfærisk og ondt, som kommer godt til udtryk i nummeret 'The Sign Of Sadoka'. Der formår bandet at opbygge en stemning, meget lig den i filmen The Ring.

Vokalen er et lavt skrigende growl, perfekt til både stilen og den musik som Thanatos formår at levere. Bandet formåede at levere et par fede skiver, i starten af halvfemserne, og det præg de havde den gang. Hænger stadig som en tyk dyne over bandet, og det er det der gør det fedt. En ægte smadrende old school stemning, som sviner dig til med knusende death/thrash med en fed og temmelig unik horror stemning.

8/10