Six Feet Under - Graveyard Classics 2 [Metal Blade/Target 2004]


Hvorfor er denne skive blevet udgivet? Har vi virkeligt brug for en "Graveyard Classics 2", var det ikke nok med etteren? Og har vi virkeligt brug for at høre AC/DC's guldalbum "Back In Black" track for track udført af Six Feet Under? Spørgsmålene er mange og svarene er lidt tvetydige.

Men først, så er albummet sgu lidt overflødigt, det er da fedt at Six Feet Under forguder AC/DC, hvem gør ikke det. Men at bruge tid på at lave en skive som denne, i stedet for noget nyt materiale. Er inspirationskilderne ved at være tomme Chris Barnes?

Når det nu er sagt så er bandets udførelse af numrene ganske udmærkede. Det er lidt sjovt at høre AC/DC med monstergrowl og tungere guitarer, det kræver lidt tilvænning men så bliver det sjovt nok. Dog aldrig mere, for Six Feet Under mangler rock n' roll energien som har båret AC/DC den lange vej, så albummet udført af Six Feet Under kommer til at virke lidt for langt og gumpetungt.

Ideen med at hylde AC/DC kan jeg sagtens gå ind for, dog er forsøget her lidt halvtyndt. Six Feet Under burde have evnerne til at tilføre numrene lidt mere energi end de har gjort. Desværre ender albummet, som forventet, som en ting man ikke rigtigt gider at høre i sin helhed, men bare lige vælger et nummer fra, for sjov. Jeg vil til en hver tid hellere høre den originale "Back In Black", den sparker denne skive tilbage til stenalderen. Og skiven her virker bedst under påvirkning af meget høj volumen.

4/10