MindGrinder - MindTech [Nocturnal Art//Target 2004]


Death metal med et thrashet præg, samt masser af mørke og kolde industrial elementer er hvad dette norske band byder på.

Udgangspunktet er tungt death metal, tordnende stortrommer og grumme growls. Trommerne er godt nok programmerede, men lyder ganske udmærkede og leverer en god gang brutalitet. Guitararbejdet er meget imponerende, tunge og heftige riffs, der flår i nakkekødet. Krydret godt med vilde leads og thrashet smadder og gode hooks. Vokalen er det meste af vejen igennem skiven growlende, men der bliver også budt på lidt ren vokal hen ad vejen, og det giver en godt pusterum. Dog er det Cosmocrator (Source Of Tide) der leverer vokalen, og han kan godt blive lidt trættende at høre på.

Det er nogle gode numre som bandet har fået skruet sammen. De er meget fængende, samtidig med at der er masser af forstyrrende elementer, som de skrigende leads, de kolde elektroniske effekter samt gode breaks.

Produktionen som albummet har fået er meget passende. Guitar lyden er tung og smadrende, trommerne har en god og tung lyd og de kolde industrial effekter, virker som fod i hose og indgyder den rette atmosfære.

Det er en fed debut skive som MindGrinder her har disket op med. Industrial death metal, som viser et band med fremtiden for sig. De har fat i masser af gode ting og de har da også fået skruet en god debut skive sammen, som jeg kommer til at lytte meget til. Det bliver spændende at følge bandets videre udvikling, især nu hvor de har fået en rigtig trommeslager med i bandet.

7½/10>