Lord Belial - The Seal Of Belial [Regain/Target 2004]


En god gang atmosfærisk black metal er hvad svenske Lord Belial leverer på deres 5. fuldlængde album "The Seal Of Belial".

Mørk og dystert, galoperende langsomt fremad. Musikken kværner sig ind på lytteren og skaber en dis af uhygge i lokalet hvor albummet bliver afspillet. Der bliver leveret noget godt og mørkt guitarspil af de 2 guitarister. Trommerne leverer godt dommedags rabalder og bassen tordner ondt i baggrunden. Vokalen ligger i toppen og spyer ondskab og hidkalder væsener fra den mørke afgrund.

Det er nogle gode kompositioner som bandet denne gang har kreeret. De er som skrevet mørke og dystre og meget stemningsfulde. De hænger meget hurtigt ved og giver en lyst til at lytte til albummet igen og igen. Og skiven bliver bedre og bedre med tiden der går.

Det sporadiske brug af keyboard og samplede kvindestemmer går også godt i spænd med musikken. Og så bliver det ikke brugt for meget, men kun de steder hvor det passer ind i samspillet.

Produktionen er udmærket, men meget afdæmpet. Det passer godt ind i det dystre billede som bandet tegner med "The Seal Of Belial".

Dommedagsindgydende black metal er vel en passende betegnelse for dette album. Et godt album til de mørke og kolde vinteraftener, som nok skal tiltrække en depression eller 2.

8/10