Lacrimas Profundere - Ave End [Napalm/Target 2004]


Mørkt mørkt gotisk rock er hvad Lacrimas Profundere leverer, her på deres nyeste opus "Ave End". Derudover er der lidt stenede influenser inde over, og så er indpakningen temmelig kommerciel.

Basen ligger i tungt atmosfærisk rock, det er pakket ind i en mørk og temmelig melankolsk indpakning. Når det er sagt, kommer vi til den gode sangskrivning, der har resulteret i noget meget lytteværdigt og fængende musik, med en del hooks. Det gør at albummet virker meget tilgængeligt og lidt små kommercielt, til trods for alt mørket.

Det er på kompositionerne at bandet vinder point, selvom det da bliver lidt små kedeligt, stillestående og forudsigeligt en gang imellem. Hovedparten af musikken er dog lytteværdig rock med en atmosfære der sætter sig på ens rygrad, og stille og roligt starter de store tanker om eksistensen.

Musikalsk er præstationerne tilforladelige, musikken er meget enkel og ligefrem. Til tider meget dæmpet, bag vokalen som fylder meget af lydbilledet, selvom den ikke altid er lige elegant. Men oftest er balancen imellem musikken og vokalen i orden.

"Ave End" er et udmærket og lytteværdigt album der ikke flytter mange grænser for nogen ting. Det passer perfekt til afslapning en mørk aften med et glas rødvin og lidt tankedans. Bandet kalder selv deres musik "Rock 'N Sad Music", og det passer egentligt meget godt på dette udspil.

6/10