God Dethroned - The Lair Of The White Worm [Metal Blade/Target 2004]


Jeg må blankt erkende at jeg var noget skuffet over sidste års udspil "Into The Lungs Of Hell". Derfor forventede jeg mig heller ikke det store af God Dethroned's nye udspil "The Lair Of The White Worm". Så da det viste sig at denne skive sparkede gevaldigt røv, var jeg forståeligt overrasket.

Bandet er musikalsk tilbage ved det udgangspunkt der gjorde "Bloody Blasphemy" til en fed skive. En god vekslen imellem hurtige thrashy skæringer, og langsommere mere episke ørehængere. Derudover er der også kommet noget mere energi på drengen, til forhold til det seneste udspil. Det virker som om at bandet har fået mere spilleglæde og vilje.

Der er masser af fede og hårdtrykkende guitarriffs på skiven. Både hvad angår det hurtige death metal riffs, de tunge thrash riffs og de mere episke guitarmelodier. Trommerne fortjener også at få et ord med på vejen. Det bliver tæsket løs på skindene og af og til er tempoet vanvittigt. Derudover er variationen af trommespillet også alt for fedt. Efter at dømme på Sattler's vokal, lader det til at han har slugt en del galde, for han er sgu igen blevet en hidsig og aggressiv herre, og der klæder ham nu godt.

Hvis bandet fortsætter med at smide skiver af denne kvalitet på gaden, så skal jeg nok være loyal mod God Dethroned's krone. Det her er God Dethroned som da de slog igennem som et seriøst og røvsparkende band. Dette er hidsigt death/thrash med kontante og provokerende meninger samt historiske og storslåede numre.

8/10