Glittertind - Evige Asatro [Karmageddon/Target 2004]


Før jeg modtog denne skive til anmeldelse, havde jeg kun hørt roser om dette "unge" band. Glittertind består af Torbjørn Sandvik, der står for alt fra indspilning af instrumenter/vokal og mixning og deslige. Albummet er indspillet i 2001 og 2002, da Torbjørn kun var 16 og 17 år gammel.

Som det nok kan udledes af bandnavn og album titlen, fokuserer Glittertind på Norge og landets storslåede natur og historie. Musikalsk svinger det imellem noget punket metal/rock med masser af folkemusiske influenser. Samt mere rent klingende folkemusik numre.

Nogle af numrene har Torbjørn selv lavet hele vejen igennem. Andre er traditionelle norske numre, som han har re-arrangeret, til Glittertind regi. Både mandens egne numre, samt de omskrevne versioner, fungerer fint og passer perfekt ind i Glittertinds storslåede atmosfære. Det er nemlig den folkemusiske atmosfære som holder albummet oppe. De, til tider lidt, for punkede numre, er udmærkede, men heller ikke mere. Torbjørn er måske heller ikke verdens mest talentfulde sanger. Men han leverer et helhjertet forsøg, og man kan godt holde ud at lytte på det.

Det er et ganske fornøjeligt album som Glittertind har leveret. Noget mesterværk er det dog ikke. Har man lyst til en gang folkemusisk inspireret metal/rock og ikke har lyst til Storm, er dette et rigtigt godt alternativt. Der er masser af atmosfære i musikken og Torbjørns vilje og gode intentioner skinner igennem, et ganske udmærket debut album.

7/10