VA Choosing Death - The Original Soundtrack [Relapse/Target 2004]


Forfatteren og metal journalisten Albert Mudrian er klar med bogen "Choosing Death: The Improbable History Of Death Metal And Grindcore", titlen siger vil egentligt alt. I den sammenhæng har han samlet 2o skæringer som han mener illustrer udviklingen samt genrernes historier godt, og det er så blevet til denne skive.

Vi bliver præsenteret for en god blanding af amerikanske, svenske og engelske band, samt et enkelt norskt. En pæn blanding af bands der betød noget i starten, og dem der hen ad vejen videreudviklede genrerne.

Det er bands som Napalm Death, Morbid Angel, Deicide og Cannibal Corpse der er præsenteret som den gamle horde. Carcass, Opeth, At The Gates, Death osv. Der udviklede genren. Og til sidst bands som Hate Eternal Zyklon, Nile og Arch Enemy osv. der er den nye generation. Derudover bliver vi præsenteret for 3 eksklusive skæringer fra Nihilist, Pig Destroyer og Suffocation, selvom det sidste er en live udgave af 'Souls To Deny'.

Det er en ganske udmærket skive som Mudrian har fået sammensat her. Dog mangler der lidt her og der, men det er selvfølgelig svært at presse 20 års historie ned på 20 tracks. Albummet er en god introduktion til nye death/grind metal hoveder, men der også et par godbidder til de gamle drenge, selvom en fuldlængde pris ikke rigtigt retfærdiggør det.

7/10