Aura Noir - The Merciless [Tyrant Syndicate/VME 2004]


Det ville være løgn hvis at jeg sagde at jeg ikke havde set frem til dette album. Dengang det endeligt rygtedes at Aura Noir var i gang med at lave nyt materiale, blev jeg som et lille barn igen. Og så kom der en forsmag i form af nummeret 'Sordid' på "Überthrash" 7"eren, fuck hvor jeg tændt på at høre hele skiven derefter.

Det er Aura Noir som man kender dem. Smadrende grimt black/thrash med boller på størrelse med månen, der bliver trykket igennem. Simpel og effektiv sangskrivning, få smadrede riffs, kontant trommespil med crashende bækkener, tordnende bas og grim vokal, meget grim vokal.

Jeg var lidt bange da jeg hørte at Blasphemer var vendt tilbage i folden. Havde han den nødvendige grimhed, efter årene i Mayhem. Det må man sige at han har, han leverer fortræffeligt og forventeligt guitarspil hele vejen igennem. Alt fra de rykkende riffs, til de larmende soloer lever op til forventningerne.

Som altid bytter Aggressor og Apollyon rundt på trommer, bas og vokal, så der bliver leveret numre med dem begge bag instrumenterne. De leverer begge et suverænt job og der kan ikke sættes en finger på noget. Dog synes jeg personligt bedst om både Apollyon's vokal og trommespil, det er bare en tand mere direkte og voldeligt end Aggressor's.

Lyden er tung, direkte og rå og passer perfekt til det musikalsk onslaught. Musikken går sammen med produktionen og de 3 herrers præstationer op i en meget større enhed.

Albummet her ville have haft så let ved at skuffe undertegnede og en masse andre. Men jeg har kun hørt tilfredshedstegn fra bandets tilhængere. "The Merciless" er Aura Noir som vi kender dem, med det hele skruet en lille tand mere op, og hvad mere kan man forlange. Dette er et at 2004 store og udødelige højdepunkter.

9/10