Anorexia Nervosa - Redemption Process [Listenable/Target 2004]


Det er ikke meget materiale jeg har hørt fra dette franske band. Og det som jeg har hørt har ikke imponeret mig synderligt. Men det er efterhånden også nogle år siden at jeg sidst har hørt noget med Anorexia Nervosa.

Indtrykket af denne nye skive er noget større end jeg i min vildeste fantasi, ville have regnet med. Flotte og kraftfulde kompositioner, der bygges atmosfærisk op imod bombastiske og episke højdepunkter, som for eksempel i nummeret 'Sister September'.

Stilen er symfonisk black metal inspireret metal. Guitarriffene er meget koncentreret omkring episk heavy metal, dog med en noget ondere tone til tider. Trommerne og bassen leverer standard rytmespil. Deroveni, eller rettere sagt, lige under ligger det atmosfære skabende keyboard, der er fuldt berettiget. Uden keyboardets indslag, ville udspillet nok blive for kedeligt i længden. Da der ikke er meget af guitarspillet der er interessant.

Som sagt er numrene velkomponerede. Der bliver varieret godt imellem middeltempo stykker og hurtige, næsten hæsblæsende stykker. Vokalerne er fede og varieres også pænt. Emperor står mejslet i mit baghoved, når mange af numrene bliver analyseret. Anorexia Nervosa når slet ikke samme højder som nordmændene gjorde. Men har dog stadig lavet nogle fede numre.

Det er ikke fordi at franskmændene flytter mange bjerge med denne skive, men de har dog leveret et solidt album. Som man ikke lige går hen og bliver træt af. Velkomponeret symfonisk metal med black metal influenser og flotte detaljer og atmosfærer. Hvis det er noget der siger dig noget, så vil du blive glad for denne skive.

7/10