Amon Amarth - Fate Of The Norns [Metal Blade/Target 2004]


Kan de gæve svenske vikinger i Amon Amarth blive ved med at levere varen, eller er gryden med inspirationskilder ved at være tom.

Ved første gennemlyt ligger det klart at der ikke er sket meget i Amon Amarth lejren, siden den forrige skive "Versus The World". Tungt og trampende death metal med masser af melodiske indslag og Johan Hegg's grumme brøl på toppen, som dog stadig holder 100%.

Skiven virker dog en anelse mere stillestående end de forrige udspil og kræver en del gennemlytninger før den sidder helt fast. De 2 fedeste numre på skiven er i mine ører, er de 2 sidste skæringer. Den storslåede episke 'Arson', der byder på masser af atmosfære. Og så 'Once Sealed In Blood', som lige så let kunne have på "The Avenger" eller "The Crusher".

Bandets musikere byder stadig på lækker musik, og som skrevet er vokalen også på toppen. Dog er sangskrivningen ikke lige så stærk som før. Den trækker utroligt meget på bandets forrige skiver og det er både godt og skidt. Numrene har en del hooks der let hænger ved, men den noget tunge og til tider livløse gør albummet svært at lytte til. Derudover bliver nogle af numrene også hurtigt lidt for kedelige.

Selvfølgelig er det godt at et band holder fast i sinde rødder, men det er sjovt at Amon Amarth ikke har formået at få mere liv ind i denne skive. Det plejer at være en af bandets forcer. Det skal siges at skiven vinder lidt ved de første mange lyt, men "Fate Of The Norns" er slet ikke lige så stærk som de forrige skiver fra Amon Amarth.

6/10