Vader – Blood [Metal Blade/Target 2003]

Damn, der er vist nogle der er ved at blive gamle. Og det er ikke mig, det er sgu drengerne i Vader. Denne miniCD byder på 2 nye numre og så 5, fra bonus ræset på diverse versioner af den seneste fuld længde skive "Revelations". Og for at sige det mildt, så er der sgu ikke mange kirsebær, at komme efter på "Blood".

De 2 nye numre, som starter skiven ligger meget tæt op ad materialet på "Revelations". Ikke så hurtigt, temmelig groovet og indsmurt i en mørk atmosfære. Musikken mangler sgu bare gnist. Det der i sin tid gjorde Vader, så pisse interessant og gav dem kult status. Var deres fandenivoldskhed og deres energiske gnist. Den er satme væk. Uinspirerende trommespil fra Doc, kedelige groovede riffs fra Peter og Mauser. Højdepunktet er sgu de tunge strenges spil, leveret af Novy.

De 5 bonus ting, er indspillet på samme tid som "Revelations" og der var vel en grund til at numrene, ikke var i blandt de udvalgte på skiven. De er heller ikke det fedeste Vader er kommet op med. Men ’Son Of Fire’ og den meget fede version af Thin Lizzy’s klassiker ’Angel Of Death", hvor Peter har tilføjet et vers i teksten, er da meget fede.

Det er sgu gået ned at bakke for Polen’s bedste metal eksport, siden den fænomenale "Litany". Skidt skidt, for de havde sgu fat i den lange ende den gang. Det er helt klart de 2 nye numre der er svagest på denne skive, de andre kan høres, men det holder sgu ikke helt standarden. Jeg fatter sgu ikke helt meningen med denne skive, med mindre den er lavet til skræmme fans væk… Det her er godt nok standard death metal…

5/10