Psycroptic – The Scepter Of The Ancients [Unique Leader/Superion 2003]

Det er kun gode ting man har hørt om dette tasmanske band, i undergrunden de seneste par år. Nu er vi så kommet så langt, at det også er blevet tid til at ligge øre til deres materiale.

Den står på amerikanske inspireret death metal, men med en del særegne kendetegn. Der er masser af tunge guitar riffs, masser af blast beats og masser af onde growls. Men bandet formår at blande fede episke stemninger ind i musikken, uden at den på noget tidspunkt mister sin brutalitet.

Der bliver vekslet godt imellem tempi, guitaren leverer også fede og lettere syrede ting det meste af tiden. Trommespillet bliver varieret godt, det er sgu en fornøjelse at lytte på.

Bandet besidder gode sangskrivnings evner og musikerne besidder teknisk snilde og viser hvad de kan uden at overdrive. Bandet mister aldrig det momentum og drive, som de så fint opbygger.

Bandet ser selv denne skive som deres reelle fuldlængde debut og deres første album "The Isle Of Disenchantment", som en demo ting. Og til at bandet ikke er længere henne i deres udvikling, så er denne skive helt utrolig. Sammenspillet virker og det hele går op i den højere enhed, som man nogen gange savner. Fedt brutalt og teknisk death metal med et episk touch.

9/10