PitchBlack – No Sympathy Left [Selv finansieret 2003]

Efter halvandens års levetid er danske PitchBlack nu klar med deres første udgivelse. Deres første materiale er endt på en selv finansieret EP med et meget professionelt look.

Stilen er temmelig hårdtslående melodisk death metal med klare referencer til klassisk heavy metal. Både hvad angår guitararbejdet og numrenes opbygning. Der er en del fedt guitararbejde på skiven, især hvad angår lead arbejdet og et par harmonier. Dog er det som om at det meste er hørt før, men det gør det selvfølgelig ikke dårligere.

Vokalen er skiftevis et fedt og harmt skrigende growl og en ren vokal. Growlet er fedt og skaber en fed kontrast til, den for det meste pæne musik. Lejet og melodien i den rene vokal virker også. Dog mangler der noget tyngde og noget kraft bag, den virker ofte lidt for svagt.

Kompositionsmæssigt veksler bandet meget imellem stille og rolige stykker med meget fedt guitar. Og nogle hurtigere og meget hårdtslående stykker. Balancen er god og gør materialet mere langlivet.

PitchBlack har helt sikkert det der skal til a for at slå igennem. Dog læner de sig lidt for meget op ad genkendelige ting. Kompositionsmæssig har de fat i det rigtige og lidt mere kraft bag både rolige og aggressive parter. Samt mere bund i den rene vokal, ville gøre underværker. Også lidt kortere numre ville hjælpe. Det sker for ofte at der bliver kørt i det samme for længe, som i f.eks. det ellers fede nummer ’Satanic Majesty’. Både fans af svenskerdød og Iron Maiden kan være med her og her er helt sikkert potentiale til et gennembrud på et senere tidspunkt. Men meget bedre end størstedelen af de bands der befinder sig på samme stadie.

6/10