The Maldoror Kollective – New Era Viral Order [Code666/superion 2003]

Puha, det her er sgu en mærkelig omgang... The Maldoror Kollective byder på alt fra tunge guitarer, blastende trommer, grimme growls og så alt det skidt der ikke holder.

Nemlig en masse elektronik. Det hele er dog ikke skidt, der er en del mørke atmosfæriske ambient/industrial ting der får mig til at tænke på mægtige GGFH. Men der er også elementer der får mig til at tænke på diskoteks musik, det holder sgu ikke.

Hele tiden skifter bandet imellem metal delen og den elektroniske. Sjældent får de 2 lov til at køre sammen, og det er en skam. For når de kører sammen, så er musikken sgu fedest. Der er mange fede elementer herpå skiven, som nok skal skræmme de fleste. Desværre bliver de fede mørke atmosfærer hele tiden skæmmet af dårlige tehcno ting.

Bandet har nogenlunde styr på deres sangskrivning, det er sjældent at musikken virker mere rodet end tilsigtet. Hvis de så bare kunne blive bedre til at inkorporere den mørke elektronik med de tunge spader og helt droppe de glade techno ting, så ville et rigtigt fedt album være i støbeskeen. Indtil videre er det under halvdelen af materialet der holder, og det er ikke nok til at tilfredsstille mig!

5/10