Macabre – Murder Metal [Season Of Mist/VME 2003]

Denne her skive har været længe ventet. Den har været annonceret i lang tid og efter det alt for fede "Dahmer" album, har mange hungret efter nyt materiale fra den lettere sindssyge trio.

Nu er den her endeligt og skuffer den så. Nej gu gør den ej! Macabre er tilbage stærkere end nogensinde. Sangskrivningsmæssigt har de præsteret noget af det bedste materiale jeg har hørt fra deres side. Som altid er musikken pisse catchy, men den gnist der er i materialet her, er sjældent hørt. Der er masser af fede og brutale hooks, vokalerne er i mere end topform og så er lyden sgu fed.

Det er troldmand Neil Kernon der har produceret skiven og han har givet Macabre, som typiske fede og kraftfulde lyd. Det klæder virkeligt bandets musik, at blive blæst ud af højtalerne med uanet kraft. Lyden er også meget klar og man kan høre alle syv guitarstrenge samt alle seks basstrenge bevæge sig.

Musikalsk leverer bandet også kræs. De roder stadig rundt i deres punkede death/thrash verden. Men fuck nogle sejtrækker riffs der bliver fyret af sted. Og så er basspillet suverænt fedt, det trækker både veksler på funk og jazz, det lyder sgu godt. Og igen træder trommeslageren frem med tekniske og smadrende spil.

Dette er sgu Macabre’s fedeste skive til dato. Musikken er på toppen og fordrer til headbang og syngen med. Lyden er kraftfuld og alle instrumenter kommer til deres rette, både trommer, guitar og især bassen er kræs at lytte til. Eneste irritationsmoment er ventetiden imellem første og anden del af ’Fritz Haarman Der Metzger, hvis det blæsende hul ikke havde været der…

9/10