Extol – Synergy [Century Media/Target 20039

Norske Extol imponerede ikke rigtigt undertegnede med deres forrige skive "Undeceived". Det slog dem dog ikke af hesten, og her et års tid efter prøver de igen.

Bandet byder på teknisk metal med influenser fra thrash, heavy og progressivt. Musikken er udmærket, dog bliver den hurtigt belastende at høre på. Det er ikke musikken der er noget galt med, de progressive kompositioner og vilde tekniske udladninger er gode nok.

Men lyden er sgu belastende. Hård, kold og klinisk, man får sgu ondt i ørene af at lytte på denne her skive. Der mangler sammenhæng imellem instrumenter, det hele lyder så pisse uorganisk. Det er ikke som om at instrumenterne ikke spiller sammen, men mere står som enkle enheder og leverer deres spil. Derudover er den black metal inspirerede vokal, satme også belastende at høre på.

Musikerne i bandet har et kæmpe potentiale, det er helt sikkert, de er virker til at være meget dygtige. Sangskrivningsmæssigt hænger kabalen dog ikke helt sammen, der er for mange løse ender og så er produktionen ikke alt for fed. Men musikalsk er udspillet lidt over middel.

6/10