Diabolic – Infinity Through Purification [Century Media/Target 2003]

Så er Diabolic tilbage på krigsstigen efter en del band problemer, som har splittet bandet i 2. Der er Diabolic delen med det ene originale medlem guitarist Brian Malone og den anden del. Som går under navnet Unhloy Ghost med original Diabolic medlemmer guitarist/vokalist Paul Oulette og trommeslager Aantar Coates.

Når først førsteindtrykket af denne skive er væk, mangler der sgu noget. Vildskaben og de ikke ventede momenter der kendetegnede bandets musik er væk. Nu står den mere eller mindre på rendyrket Florida død, med alt hvad det indebærer.

Der er en del udmærket guitararbejde på skiven. Bassen klimprer smukt og højt. Vokalen er temmelig standard og imponerer ikke synderligt. Okay growl, men versionen er hørt mange gange før. Trommespillet er hurtigt, men ikke fedt nok. Der bliver gjort meget for at leve op til Coates’ standard det gør bare ikke. Trommeslager Barthemlemy er slet ikke så hurtig som han prøver at være og det gør at trommespillet af og til halter.

Skiven er indspillet i Sonic Ranch sammen med Neil Kernon. Lyden har da også suverænt mange ligheder med den på Cannibal Corpse's "Gore Obssessed". Samme guitarlyd, samme baslyd og samme dynamik. Et eller andet sted henne lyder Diabolic også som en andenrangs version af Cannibal Corpse mikset med Immolation. En meget fed standard death metal skive, med mange ting man har hørt før. Men slet ikke så interessant som det har været.

5/10