Ballistic – Ballistic [Metal Blade/Target 2003]

Når det første nummer på denne skive starter, flyver man lige lidt tilbage i tiden. Til dengang hvor speed metal var den store ting og der skete rigtigt fede ting på scenen.

Ballistic er garant for fedt speed metal guitar riff’o’rama, meget fed og klassisk speed metal skrigeri. Godt underbyggende trommespil og tung bas. Guitarspillet på skiven er sgu fedt. Det svinger fra det klassiske, til lidt mere moderne influenser. Lidt blød melodi her og lidt fedt lir der, men meget tro overfor genren.

Vokalen fra ex-Wardog skråler Tom Gattis er dog højdepunktet. Lidt særegen og kræver tilvænning, hvis man ikke allerede er kommet overens med denne type, høje lettere skrigende vokaler.

Kompositionsmæssigt tager bandet afsæt i 80’ernes storhedstid og blander det med mere moderne komponenter. Der for det meste fuld smæk på drengen, uden at det når stormfulde højder. Ballistic byder på et godt og gedigent speed metal album, der burde gøre en horde af metal fans glade. Det er ikke unikt, det bandet skaber her på skiven. Dog formår det at levere energisk musik, med en god gnist, fede temposkift og en fed "gammeldags" atmosfære med moderne og meget kraftfuld lyd.

7/10