As I Lay Dying – Frail World Collapse [Metal Blade/Target 2003]

Af en eller anden grund, som jeg ikke helt kan forholde mig til, så er en krydsning imellem atmosfærisk death metal, brutalt death metal og lidt hardcore, rimeligt stort i USA.

I har nok forstået at det er sådan en blanding at As I Lay Dying byder på. Dog har de mest fat i den atmosfæriske, samt hardcore delen, det er sgu sjældent at det bliver rigtigt brutalt. Bandet har et par udmærkede guitarister, der byder på en del fedt og temmelig syret spil. Når det nu er sagt, så er der ikke meget mere på skiven der virker.

Vokalen, som er et growl påvirket af noget skrigeri, lyder sgu mildest talt elendig og nogen gange lidt være. Kompositionerne bliver hurtigt meget kedelige og gennemskuelige. Et godt groove, en okay melodilinie, dobbeltstortrommer, vokal, lidt atmosfære, ja det er sgu opskriften på alle numrene.

Bandets inspirationskilder er mange og de viser også en del sider af sig selv. Men det er sgu belastende at høre på. Vokalen er belastende, den melodiske guitarlyd er belastende, stortromme lyden er belastende og det er det overordnede lydbillede sgu også. Hvis der have været mere nerve, energi og vilje og noget overrumplende, så havde skiven sgu nok været okay. Men det ender bare med et halvhjertet forsøg på at lyde hårde og nyskabende, uden at være det.

4/10