POD - Payable Of Death [Atlantic Records 2003]


Emotionel nu-metal uden alt for store nosser er hvad amerikanske POD (Payable On Death) leverer på deres selvtitlede skive fra 2003.
Bandet viser sig som udmærkede sangskrivere, der kan levere fængende numre, med meget godt melodiopbygning. Dog leger de lidt for meget med forskellige genrer, efter min smag. Især når der reggae på drengen, så står jeg sgu helt af, det spiller minus.

Når bandet engang imellem prøver på at vise tænder, falder korthuset også lidt sammen. De er ikke så hårde som de selv gerne vil være. Musikken virker bedst i en power-ballade som 'Will You' som er et ganske udmærket nummer. En anden skæring der rykker, er 'Sleeping Awake', som stammer fra soundtracket til Matrix Reloaded.

Drengene i bandet er udmærkede musikere, der ikke viser noget ud over det sædvanlige. Trommeslageren levere nogle udmærkede rytmer og får oftest bækkenerne til at svinge godt. Et minus i mine ører er vokalisten, der tuder lidt for meget, hans vokal er meget mere iørefaldende, når han skriger lidt små-aggressivt, da han ikke er den store sanger.

Dette er ikke en skive der vil finde vej til min Cd afspiller igen. Bandet henvender sig til nu-metal folket, der vil have noget rocket metal lydende tude-musik… Og det lader til at være vejen, hvis man vil sælge en masse skiver nu om dage. Hvis du synes at de ting jeg har nævnt i løbet af anmeldelsen, så er skiven noget for dig. Hvis du har musik smag så vil du nok løbe uden om denne skive!

-