Handful Of Hate – ViceCrown [Code666/Superion 2003]

Jeg har ofte rost den italienske black metal scene, for det der forgår på den for tiden. Handful Of Hate er også en del af den scene, og bandet blev faktisk dannet helt tilbage i 1993 og har 2 fuld længde skiver på bagen. Dette er dog mit første møde med dem.

Stilen er typisk italiensk, altså nordisk inspireret black metal. Bandet har den kolde, mørke og skumle atmosfære mest kendt fra de norske bands. Og den hurtige blæsende del fra den svenske scene. Bandet formår at skabe deres egen lyd og lille niche på scenen.

Det er sjældent at musikken bliver rigtigt godt. Men lytteværdigt er det hele vejen igennem. Numrene er godt opbyggede og stemningsmomenter fornuftigt placeret. Guitar spillet er temmelig fængende, de fleste numre sidder faktisk fast efter første lyt. Trommerne er for det meste temmelig standard smasken derudaf, ikke meget spændende at hente der. Vokalen er dyb og grim, men der er ikke så meget kolde og ondskab over den. Men den gør sit arbejde og der er noget fedt og charmerende over den.

Man kan ikke påstå at det er et banebrydende udspil Handful Of Hate her byder på. Men der bliver budt på noget ganske habilt black metal, og der skal da nok være nogle der bliver fornøjede over dette. Det er bedre end standard, men ikke helt nok til at bringe mit pis i kog.

6/10