Gorgasm – Masticate To Dominate [Unique Leader/Superion 2004]

Efter at have hørt amerikanernes første CD udgivelse "Stabwound Interocurse" i sin tid. Var jeg sgu lidt hooket på bandet og deres lynhurtige, tekniske og møgbrutale death metal. Af en eller anden uvis grund, har jeg ikke fået den første fuld længde "Bleeding Profusely" hjem. Men nu er turen så kommet til Chicago bandets anden fuld længde "Masticate To Dominate".

Stilen bliver lagt an fra start, så snart den sørgelige intro er overstået. Er der fuld klem på drengen. Aldrig før har bandet lydt så vildt. Hele tiden bliver det ene blastbeat klappet af sted efter det andet. Guitaren leverer fede rytmesager og endnu federe leads. Bassen hamrer som en besat og giver alle der er besatte, af de tunge toner, fråde om munden. Deroveni er de vilde vokaler, der bliver rykket af sted og hænger fast i ens ører, som pigtråd. Alt for vildt og fedt vokal arbejde.

Bandet har altid haft gode sang skrivnings talenter, men de er godt nok ikke blevet dårligere med årene. Numrene er vildt hurtige, tekniske og komplekse, men alligevel er der en fængende tråd hele vejen igennem, man mister sgu aldrig overblikket, alt for fedt.

Derudover er lyden også i top. Dyb og brutal bund og fed fed guitarlyd, der gør at alle detaljerne fra de seks strenge kommer klart igennem. Trommerne har også fået en smadrende lyd og især bækkenerne lyder fedt. Vokalerne er også blevet placeret perfekt i mixet, godt arbejde.

Det er måske ikke verdens mest originale form for death metal Gorgasm leverer. Men de leverer overbevisende kraft og musicianship. Derudover har de skrevet helt suveræne numre, der smadrer sig igennem alt. En mindeværdig og knusende skive amerikanerne her har smidt på gaden.

8/10